Arbeidsrechtadvocaat in hart en nieren. Hij treedt op voor bedrijven en organisaties, maar ook met regelmaat voor werknemers.

Hij houdt zich bezig met de beëindiging van arbeidsovereenkomsten (zowel collectief als individueel) en met de financiële gevolgen daarvan.

In zijn praktijk wordt hij regelmatig geconfronteerd met disfunctioneringsvraagstukken.

Ook heeft het onderwerp arbeid, ziekte en reïntegratie zijn aandacht. Als werknemers door ziekte tijdelijk of permanent buiten het arbeidsproces komen te staan, dan verdient dat bijzondere aandacht van de werkgever. Meer dan in het verleden ontstaan in dit soort situaties vragen en soms arbeidsconflicten.

Verder is Joost Berculo specialist op het gebied van vraagstukken met betrekking tot flexibele en projectmatige arbeid, en adviseert hij tevens over algemene arbeidsrechtelijke vraagstukken.

Joost Berculo studeerde Nederlands Recht en Europees Recht in Utrecht. Tevens studeerde hij in de Verenigde Staten (Californië) en aan de Universiteit van Grenoble (Frankrijk). Hij zet zich in voor het juridisch onderwijs. Van 1990 tot 2000 was hij lid van de sectie arbeidsrecht van de Adviesraad voor de Beroepsopleiding (Nederlandse Orde van Advocaten). Joost Berculo geeft frequent cursussen bij OSR Juridische Opleidingen en hij spreekt regelmatig op seminars, cursussen en bijeenkomsten over arbeidsrecht.

In 1992 is Joost Berculo benoemd tot (kanton)rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Utrecht en in 1999 tot (kanton)rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Amsterdam.

Hij is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging van Arbeidsrecht en van de Adviescommissie Arbeidsrecht van de OSR.

Joost Berculo is bereikbaar per e-mail:
berculo@berculo.nl

Expertise

berculo2012.360x542

"Ik ben praktisch ingesteld. Ik procedeer alleen als het echt nodig is. Veel van mijn zaken eindigen door evenwichtig overleg en door goed onderhandelen. Mijn cliënten ervaar ik vaak als partners of bondgenoten met wie ik samenwerk om een doel te bereiken. Ik houd van gelijkwaardigheid."