Gespecialiseerd op het gebied van contracten en aansprakelijkheid, waaronder verzekeringsrecht, transportrecht, handelsrecht, en ondernemingsrecht. Hij denkt niet alleen in juridische, maar ook in strategische mogelijkheden.

Maarten Kalkwiek werkt met name voor ondernemers in de verzekeringsbranche, logistiek, bouw en industrie. HIj spreekt de taal van zijn cliënten. Maarten Kalkwiek wordt vaak al in een vroeg stadium geraadpleegd om een oplossing te vinden zonder dat daar juridische procedures voor nodig zijn. Mocht het toch tot een procedure komen, dan staat hij zijn cliënten bij met zijn ruime proceservaring. Als advocaat is Maarten Kalkwiek een realist die een geschil altijd van beide kanten durft te zien en daardoor de beste oplossing voor zijn cliënten bereikt.

Naast zijn werk als advocaat publiceert Maarten Kalkwiek regelmatig blogs en artikelen over onder meer actuele arresten van de Hoge Raad. Hij doceerde naast zijn normale werk het vak rechten aan de opleiding Logistiek en Economie van de Hogeschool Rotterdam.

Maarten Kalkwiek is bereikbaar per e-mail:
kalkwiek@berculo.nl

Expertise

 

foto_maarten.360x542

“Om een conflict op te lossen is naast juridische kennis ook een praktische benadering van het probleem nodig. Dit vereist niet alleen een gedegen juridische analyse, maar ook kennis van de markt en de doelstellingen van de partijen bij het conflict. De rol van de advocaat als dienstverlener is om te helpen een realistische strategie te formuleren, waarmee uw doelstellingen kunnen worden behaald.”