Gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Hij richt zich vooral op bedrijfsovernames en commerciële contracten.

Marnix Bos adviseert over het aangaan en beëindigen of wijzigen van contracten. U kunt bij hem terecht voor geschillen op dit terrein. In het arbeidsrecht houdt hij zich bezig met individueel en collectief ontslag en advisering rondom arbeidsongeschiktheid.

Marnix Bos studeerde Nederlands civiel recht in Leiden en Europees recht in Parijs. In 2003 rondde hij de postdoctorale opleiding Ondernemingsrecht af aan de Grotius Academie. Marnix Bos schrijft regelmatig artikelen voor vakbladen en geeft cursussen op gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. Hij is co-auteur van het juridisch jaarboek 'Recht voor de ondernemer'.

Marnix Bos is bereikbaar per e-mail:
bos@berculo.nl

Expertise

bos2012.360x542

"In de advocatuur moet men een probleem praktisch kunnen oppakken en vervolgens snel kunnen schakelen. Ik houd van cliënten die praktisch denken en mij afrekenen op tempo en resultaat. Daartoe onderhoud ik vaak nauwe contacten met cliënten in het kader van de samenwerking. Advocaten moet men op tijd inschakelen (en op tijd uitschakelen)."